Tillfällen då man behöver låna pengar snabbt

Ibland dyker det upp tillfällen då man har behov av att låna pengar snabbt. Kanske har du en bil som är i akut behov av reparation för att ud ska kunna ta dig till jobbet. Här kommer lite tips om vad du bör tänka på när du ska låna pengar snabbt.

låna pengar snabbtFör det första är det viktigt att se över olika bankers erbjudanden och lånevillkor. Du vill ju inte betala onödigt mycket för de pengar du lånar, och det finns en hel del pengar att spara på att välja rätt bank. I lånevillkoren avtalas bland annat ränta, återbetalningstid och avgifter.

Räntan är kanske den faktor du tittar mest på, men det kan vara förrädiskt eftersom en stor del av kostnaden istället kan bestå av olika avgifter. Avgifterna består ofta av uppläggningsavgift och avi-avgift. Vissa kreditinstitut tar till och med ut en avgifta av dig som låntagare för att du ska kunna betala tillbaka pengarna. Fakturaavgifter är vanlig då det skickas ut pappersfaktura, men det kan till exempel även tas ut avgift vid autogirobetalning eller e-faktura.

Även återbetalningstiden är viktig att ta hänsyn till. En längre avbetalningstid kan göra att du hinner få två löneutbetalningar som kan användas för att återbetala skulden. Det kan göra stor skillnad mot att tvingas använda enbart en lön för att betala tillbaka pengarna. Titta därför efter långivare som har generösa återbetalningstiden även för minde lån.